Divendres, 10 Octubre 2014 11:58

Gaudium

joomplu:922

Ja fa tres anys que a la Muralla de Sant Llorenç trobem aquest local que ha anat sumant adeptes pel seu concepte de cuina elaborada amb els millors ingredients, amb un toc casolà i de nivell. Aquesta oferta està basada en la cuina mediter­rània de mercat i amb un toc creatiu.

Continuen amb una carta moderna, treballada i molt versàtil, on trobem plats per a qualsevol tipus de paladar, i amb un menú diari molt econòmic.

Ara, el Gaudium incorpora, a més de la seva oferta habitual de menús entre setmana, novetats a la carta de nits ampliant l’oferta i anant més a un concepte de gastro-bar en el que guanyen pes els platets, racions i mitges racions d’una extensa carta renovada completament. Es tracta d’un tipus d’oferta ideal per a degustar i compartir en parella o en grups, en els quals es trenca amb el vell concepte d’un plat per persona i s’apropa més a un tastet de diferents platets a escollir entre una carta extensa. Així, mantenint la qualitat, el restaurant presenta la seva oferta de forma ideal per oferir un tipus d’àpat més variat, ideal perquè aquest establiment sigui escollit per a una sortida entre setmana a les nits o bé en cap de setmana.

joomplu:923

La cuina de temporada és un dels senyals d’identitat de Gaudium que, per tant, depenent de l’època de l’any, anirà incorporant platets a la seva oferta, de manera que tornar-hi a descobrir les noves elaboracions del xef sempre serà una experiència amb resultat gratificant.

S’ha de tenir en compte que Guadium, que també ha renovat la seva decoració, té un saló interior privat amb capacitat per a unes 60 persones, a més de la cinquantena que caben a la sala principal, i per tant és un bon lloc per a grups o dinars i sopars d’empresa, un lloc ideal per celebrar-hi qualsevol tipus d’esdeveniment ja sigui amb la família o amb els amics

Vieires a la planxa sobre arròs thay saltejat amb  verdures i oli de pernil ibèric

joomplu:924

 

Preparació de l’arròs:
Posem aigua a bullir, quan arrencael bull, posem l’arròs, 15 minuts, el treiem de l’aigua i el refredem amb aigua de l’aixeta.  el reservem 5 minuts perque tregui tota l’aigua.
Mentrestant tallarem en daus molt petits la verdura i la saltejarem, i li afegirem l’oli de sèsam i un rajolí de soja i ja el tindrem.
L’oli de pernil ibèric:
En un cassó, fiquem l’oli d’oliva i el el pernil tallat en dauets, ni massa grans ni massa petits i ho posarem a baixa temperatura o foc lent, uns cinc minuts sense que es dori i ja tindrem l’oli. Fem la carn de vieira a la planxa, al punt, i emplem al gust.
Recomanació: arròs a sota, la carn de vieira a sobre i per últim posar l’oli i decorar al gust.

joomplu:925

Vi recomanat: GAUDIUM (Marqués de Càceres, 2004)

Ingredients per a 4 persones
- 12 peces de carn de vieira   
- 125gr. d’Arròs thay
- pebrot vermell
- pebrot verd
- carbassó
- carabassa
- albergínia
- 50gr de pernil ibèric
- 100ml oli d’oliva
- oli de sèsam
- soja líquida

Gaudium
C. Muralla de Sant Llorenç, 22. (al costat de Plaça Santa Anna)Mataró.
Tel. 93 796 03 87
www.gaudiummataro.com