Dilluns, 13 Gener 2014 17:01

Els Capgrossos aniran a l’Índia amb els “Govindes”

joomplu:839

Els Blaus canvien de continent per primer cop en 18 anys.

 

La colla castellera té previst viatjar a l’Índia durant el mes d’agost del 2014 amb motiu del festival dels ‘govindes’, les estructures humanes similars als castells que s’aixequen a Thane.
La colla maresmenca ja ha començat a fer els passos previs per poder seguir l’exemple dels Castellers de Vilafranca primer i dels de Sants després que van ser presents en aquesta experiència única. Els Capgrossos dedicaran els seus cinc dies a l’Índia a fer assajos i actuacions davant de milers de persones.


El Dahi Handi,
que és com s’anomena el Festival Govinda, és una tradició centenària que es realitza un dia a l’any, coincidint amb el Janmashtami, una festivitat Hindú que commemora el naixement del Déu Krishna.

Durant aquest dia, més de 1.000 places arreu de Thane i Mumbai veuen aixecar construccions humanes realitzades per uns 600.000 castellers agrupats en 3.000 colles o Govinda Pathak. El viatge tot just s’està preparant però s’espera que viatgin més de 200 castellers blaus.

Navarro i Castellví, Presidenta i Cap de Colla

joomplu:840

Els Capgrossos celebraran dissabte 18 de gener la seva assemblea general ordinària que servirà per escollir President i Cap de Colla. Sols es postul·len les candidatures encapçalades per Mia Castellví en l’apartat tècnic i per Teresa Navarro, el darrer any vicepresidenta, a la presidència de l’entitat. Navarro substituirà Jordi Fornells al capdavant de la Colla Castellera.Castellví farà finalment farà un tercer any de Cap de Colla amb Jordi Gonzàlez de sots cap de colla.