Dilluns, 03 Juny 2013 08:47

Què són la Leishmaniosi i les ETG?

joomplu:637

La Leishmaniosi i les ETG són malalties parasitàries greus que pateixen les nostres mascotes i que són transmeses per insectes com els flebotoms i les paparres.

LEISHMANIOSI

La Leishmaniosi la provoca un paràsit (Leishmania) que s’introdueix a l’animal després de la picada d’una mena de “mosquit” (el flebotom). Aquest paràsit envaeix diferents òrgans i afecta la resposta immunològica de l’animal, provocant lesions de diferents consideració, com poden ser problemes cutanis, articulars, renals, oculars, etc., i, fins i tot, pot arribar a causar-li la mort.

joomplu:636

ETG

Les malalties transmeses per paparres (ETG) formen un ampli grup i destaquen l’ehrichiosi, la babesiosi, la borreliosi, etc. Totes es transmeten per la picada de paparres. La majoria són mortals si no es detecten a temps. Segons la malaltia podem trobar diferents símptomes: ganglis limfàtics inflamats, anèmia, febre, dolors articulars, etc

joomplu:635

Gairebé totes les ETG afecten el sistema immunitari.
Molts símptomes són els mateixos de la Leihsmaniosi
i l’animal pot patir ambdues malalties a la vegada.

Consulta el teu centre veterinari o visita la web del Col.legi Oficial de
Veterinaris de Barcelona: www.covb.cat

 

joomplu:634

Centre Veterinari del Maresme
Camí de la Geganta, 113
08302-Mataró
Tel. 93 799 41 02
www.hvmaresme.com / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

URGÈNCIES 24 HORES