Dilluns, 18 Novembre 2013 15:08

Granel: productes alimentaris de qualitat

joomplu:771

Al carrer Nou ha obert una nova botiga, Granel, especialitzada en la venda de productes alimentaris de qualitat

Reduint el seu cost en intentar minimitzar els intermediaris i el transport, permeten a més que en comprem la quantitat que necessitem. Granel vol promoure la compra conscient, saludable i sostenible amb l’eliminació del residu plàstic –ens servim la quantitat que volem dins d’una paperina de paper o de fècula de patata–, i oferint productes de proximitat i/o ecològics. Això també implica una millora en les formes de relacionar-se amb els seus clients i col·laboradors, amb un tracte directe i proper, ajudant-nos en tot moment i esvaint els nostres dubtes, en una botiga ideal per passar-hi l’estona amb calma decidint què volem comprar –concepte de “slow-shop”–.

joomplu:773

Tot i que el fet de servir-nos els aliments a pes ens faci pensar en el passat, el projecte de Granel és contemporani, conscient de les necessitats de consum de les famílies actuals. És un projecte que va començar amb una botiga a Vic, i amb poc temps n’han obert una a Eivissa i set més al Principat, ja que la de Mataró és la novena, amb una filosofia comú amb les seves predecessores però amb una idiosincràsia pròpia per potenciar els productes del seu entorn.

La varietat de productes que podem trobar-hi és enorme, amb zones específiques per a cada família d’aliments, de manera que tenim una part on hi trobem els cafès i infusions, una zona on hi ha les pastes i arrossos –no només pasta per sopa, arròs integral, basmati o espirals, entre d’altres, sinó que també hi trobem preparats en sec com la paella de bolets i gambes, el risotto de ceps o la fideuà de trompetes de la mort–, un gran assortit d’espècies i sals diverses, i molts altres productes com cereals, cacau, fruits secs, llegums, farines de tot tipus, herbes aromàtiques, mels i melmelades, ous ecològics, cerveses i vins artesans, oli, olives i deshidratats.

Cigrons amb quinoa, alga kombu i bledes

joomplu:775

Preparació: El remull del cigró el farem 12 hores abans de cuinar amb aigua, sal i l’alga Kombu. Abocar els cigrons i l’alga tallada dins una olla amb l’aigua bullint i llorer. Mentre es couen els cigrons, preparar un sofregit amb ceba, all, pebre vermell i tomàquet pelat i triturat.
Quan estigui acabat afegir la Quinoa (rentada), remenar i afegir una part d’aigua. Quan comenci a bullir, aboqueu-lo a l’olla dels cigrons i continuar la cocció 40 minuts més. 15 minuts abans de la cocció completa dels cigrons, afegir les bledes i rectificar de sal. Bon Profit!
Marta Jorquera

Ingredients
- 250gr cigró menut
- 80gr quinoa
- 1 tira d’alga Kombu
- 1 manat de bledes
- 1 ceba petita
- 2 dents d’all
- 4 tomàquets madurs
- 1 cullerada de pebre vermell dolç
- Llorer, oli, sal

Beguda recomanada:

joomplu:776
Clos de St. Pere (Merlot)
vi negre ecològic (Vega de Ribes)

Des del 1990 embotellem el nostre vi negre varietal, el Merlot, anomenat Clos St. Pere.
El merlot, aquesta varietat de raïm amb nom d’ocell, és l’origen d’aquest gran vi negre. De constitució vigorosa, tacte velluat i color robí amb tonaltats violades, s’hi descobreixen aromes d’expècies, regalèssia i petits fruits boscans.
La proximitat al mar de les nostres vinyes assegura un quallat de la flor i una maduració més uniforme que en d’altres indrets per les hores de sol i l’efecte de la marinada. L’elaboració ha estat acurada per tal de conservar tot el potencial aromàtic del raïm.

joomplu:777

Granel
c/Nou, 35. 08301- Mataró
Tel.: 618 61 92 74
Horari: de dilluns a dissabte, matins de 9:30h a 13:30h i tardes de 17h a 20:30h