Dilluns, 16 Setembre 2013 16:06

Casa Graupera

joomplu:706

Casa Graupera, l’empresa familiar fundada l’any 1895, celebra aquest any el 20è aniversari del primer postre dedicat a la Festa Major de Mataró.

El postre va sortir a la llum amb els Ventalls i les Palmes de les Santes, arran del concurs d’aparadors dedicat a la Festa Major. Casa Graupera va decidir participar-hi amb un aparador temàtic al voltant de les primeres postres dedicades a les Santes, en les seves dues versions, les galetes en forma de ventall –inspirades en els que es venien fora de la Basílica de Santa Maria abans de començar l’ofici, que gairebé sempre eren de color salmonat– i les postres principals per un dia tan assenyalat, inspirat en la palma que duen les Santes, una menja lleugera a base de fruita fresca amb crema cremada i pasta de full.

joomplu:707


Les Palmes han esdevingut un clàssic a la taula de molts mataronins, es fan al moment i només per encàrrec, per garantir-ne la qualitat. La fruita, triada amb cura, es compra directament a les parades de la Plaça Gran –maduixes, cireres, meló, xíndria, plàtan, préssec…–, la pasta de full és elaborada amb farina ecològica de la vall de Vic i la crema feta al moment amb ingredients també ecològics –ous, llet, sucre de canya Golden semi integral–. Tot fet amb molta cura per arribar als paladars com un esclat de frescor saludable.

joomplu:708


Els ventalls de les Santes, coneguts també com a “galetes dels gegants”, ja que han format part del convit de la família Robafaves des de l’any 1994, són una galeta plana amb cireres que li dóna el color rosa característic, també ecològiques, d’una finesa de sabor espectacular. Es poden comprar a granel o amb caixeta especial, dedicada a la festa.

Col·lecció Mataró

joomplu:709

Nova col·lecció dedicada a poder assaborir les olors i sabors dels patis i places de la nostra ciutat. Es composa de la Joia de llimona i la de menta, pels llimoners que omplen d’ombra i colors els patis i la menta que guarneix els testos del seu voltant, aportant la seva fresca fragància. A Casa Graupera no tanquen després de Santes, per poder oferir servei als visitants i turistes d’arreu, de manera que aquest serà un record de la ciutat molt adient, a un preu de 13,50€

Tast recomanat

joomplu:710
Per degustar les joies de la col·lecció Mataró, res millor que maridar-ho amb un vi dolç Frisant de Gel, i ensumar una mica d’essència de llimona, per completar el Tast Cítric que suposa la combinació dels quatre elements.

CASA GRAUPERA
c/ de Sant Simó, 5, Mataró.
Tel. 93 755 02 22
Obert de dimarts a divendres de 10h a 14h i de 17h a 20h.
Dissabte de 10h a 14h i de 17,30h a 20,30h.
www.casagraupera.com