Divendres, 25 Març 2011 10:09

La Fira de Mataró

joomplu:165

La Fira és com a Mataró ens referim al dies al voltant del dilluns de Pentacosta, la segona Pasqua. A més de ser el segon festiu local habitual de la ciutat, per la Fira a Mataró es respira un ambient especial. Al voltant del Parc Nou s’instal·len durant una setmana llarga tot tipus d’atraccions d’oci per a tots els gustos, des de les parades d’ànecs pels més petits a les muntanyes russes més altes pels atrevits i fins i tot temeraris.

Si a l’espai firal del Parc Nou, el gran pulmó verd de la ciutat, hi ha el brogit de les atraccions, els mal anomenats ‘hippies’ fan la segona parada de l’any en un altre espai del mateix Parc Nou, amb l’oferta tradicional de petits regals i artesania.

Completa l’oferta de la Fira –una vegada extingida l’antiga Fira Comercial– l’oferta de restauració amb parades de menjar peix, carns a la brasa, bacallà, marisc, tot el que es vulgui al Parc Central i a l’empara d’un dels espais públics nobles de la ciutat. La cita amb el sopar a la Fira és quasi tant tradicional com el núvol de sucre, beure un “montroy” o el jugar als camells. Tradició per totes les edats.