Divendres, 25 Març 2011 09:50

Nadal i Reis

joomplu:53

Les festes de Nadal són “sagrades” –i mai millor dit– i a Mataró se celebren de portes endins a les llars en els dies més familiars al voltant del propi 25 de desembre i la festivitat de Sant Esteve i guanyen pes popular a mesura que s’acosta l’arribada de Ses Majestats els Tres Reis Mags d’Orient, el primer gran dia festiu de l’any mataroní i el més esperat pels més petites i petites. Els Reis arriben com marca el calendari la tarda-vespre del 5 de gener i es passegen per la ciutat en l’acte més massiu de l’any presidint una Cavalcada amb carrosses històriques que fa les delícies de la gent.

joomplu:54

També cal mencionar com actes de les Festes de Nadal que cap mataroní vol perdre’s la representació dels Pastorets de Mataró a la Sala Cabanyes. Es tracta de la mostra referencial a nivell català de la típica obra de teatre nadalenca i d’un gran esforç humà que durant un mes i mig mou 600 persones per representació.

joomplu:55

Completen el calendari nadalenc la pròpia fira de pessebres i ornaments de Nadal, la de regals més coneguda com els ‘hippies’, la primera banyada de l’any que el migdia del dia de Cap d’Any organitza el Centre Natació Mataró.

joomplu:56